Горски пожар избухна вчера в червена борова гора в провинция Датча в

...
Горски пожар избухна вчера в червена борова гора в провинция Датча в
Коментари Харесай

Огнена стихия бушува в Турция


Горски пожар избухна през вчерашния ден в алена борова гора в провинция Датча в Егейско море.

12 противопожарни самолета, 27 хеликоптера, 103 противопожарни камиона, 11 водоноски и 415 души личен състав бяха изпратени в Датча от Регионалната дирекция по горите, съгласно кабинета на губернатора на Мугла.Няколко махали в региона са евакуирани, оповестиха турските медии.

Министърът на земеделието и горското стопанство Вахит Киришчи през днешния ден в 12.30 ч. показа последната информация за пожара в полуостров Датча. " Пожарът е отчасти овладян. Охлаждащите работи са стартирани и тези работи ще бъдат продължени. Около 300 хектара гори и 400 хектара земя са потърпевши. Общо 10 къщи са развалени, 4 от които са съществено развалени. Нямаше загуба на живот за нашите жители. Над 3200 души са евакуирани от региона. Няма жертви. 22 души са били неподходящо наранени от пожара, а 13 души са изписани след лекарски надзор. Финансовите загуби ще бъдат обезщетени. ", съобщи министъра. 

Гасенето е подкрепено от военни елементи, пожарогасители от близките квартали и водоноски на някои частни строителни компании, написа Марица.

Магистралата сред Датча и Мармарис беше затворена за придвижване като защитна мярка, защото пламъците се движеха към брега.

 

„ Много въздушни и наземни екипи бяха изпратени в района, с цел да овладеят огъня допустимо най-скоро с всички налични средства. Предприети са нужните ограничения за отбрана на обитаемоте места от пожари “, оповестиха от регионалната администрация.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР